Golden House

New entrance hall

Frankfurt am Main

MOW has implemented an elaborate refurbishment of the office space and security systems as well as a modernisation of the foyer in the Golden House that is of high design quality.

The areas of the so-called fingers were divided into 400 square metre usage units that dock directly onto the central ring corridor. By installing additional doors in accordance with the fire protection concept, the tenant fit-out within the utilisation units can be flexibly adapted in the future without further fire protection requirements. The highlight of the building renovation is the foyer. The quality of stay was increased enormously by the new fixtures. The most striking element in this space, the oval meeting room suspended from the foyer roof by means of a steel structure, was given a golden diamond pattern in allusion to the golden façade of the building.

Technical data

Typology:
Office building, Refurbishment

Share

Picture: Christian Straub

Picture: Christian Straub

Picture: Christian Straub

Picture: Christian Straub