VDMA

Frankfurt am Main

The planned new building complements the existing ensemble with a sustainable new building, which strengthens the campus character of the VDMA and realises the space requirements of the association. The architectural figure of the interlocking cubes creates a corridor, which intuitively guides visitors from Lyoner Strasse into the adjoining two-story foyer. A spacious staircase leads guests from here into the conference areas on the ground floor and first floor. Due to the different height of the two cubes, a differentiated building with a roof terrace is createet, which is oriented towards the existing building. The new has a narrow side facing to the street and a broad side flanking the green area to the neighbouring existing building. In the standard floors, two 400m² staggered utilisation units are connected to a central core, which opens up the floors efficiently.

Technical data

Start:
2018

Area:
8.700 m²

Volume:
31.300 m³

Typology:
Office building

Architect:
MOW Architekten

Leistungsphase:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Share