Rebstockbad

Competition Design

Frankfurt am Main

VenhoevenCS + MOW + Bierbaum Aichele worked together on the design of the new Rebstockbad. The existing topography was used as a starting point in the design process. The proposal consists of an ensemble of buildings lying in the park’s lawns as stones.  A visit to the new Rebstockbad will be an adventure that begins upon arrival. The path to the entrance is laid out as a path through a spectacular passage, the canyon. The visitor is naturally guided into the building, whose recreational and adventure spaces are thematized in the four elements fire, water, earth and air. Here, in the heart of the building, all facilities are centrally linked: the reception, the access to all bathing areas, the restaurant and the administration. This central space excites and provides sight to the action, with the landscape of the surrounding parc as a stunning décor.

Technical data

Share